Vad är smart TV?

Sedan dess uppfinning TV-apparater har genomgått många förändringar tills de når de nuvarande modeller som vi har idag. Från rörmodeller med svarta och vita bilder till dagens högteknologiska smarta TV-apparater är skillnaderna väldigt signifikanta.

På senare tid har TV-apparater införlivat olika tekniker, såväl som material och tillverkningsmetoder som lämnade tanken på en passiv interaktion där personen som satt på soffan var en betraktare, som det är bättre känt. Idag är han en användare och det här har stor skillnad.

LCD-TV, plasma, LED och mer nyligen smart TV. Alla dessa termer gäller någon form av utveckling och ingenting indikerar att saken kommer att sluta där.

Netflix YouTube smarttv apps
Vad är en Smart TV?

På ett mycket förenklat sätt kan vi säga att en Smart TV är en TV-apparat som har ett operativsystem, som kan ansluta till internet och med detta kan den köra oberoende applikationer, precis som det gör på mobila enheter, tabletter och liknande.

Som Smart TV ser samma koncept av smartphone, den senare kan vi definiera som en mobil som har operativsystem, så konceptet kan också tillämpas på TV som en TV-apparat som har sitt eget operativsystem och kan anslutas till internet, på samma sätt som en smartphone kan också anslutas till internet.
Ansökan

Om en TV kan anslutas till internet behöver du program installerade på den för att kunna utnyttja de resurser som internet gör tillgängligt. Så det faktum att det är möjligt att ansluta till internet är bara det första steget som gör det till en smart modell, för utan programmen skulle det inte ge någon fördel.

På samma sätt som din mobil utan att använda program, det skulle inte medföra någon fördel av att vara ansluten till internet.

Det finns flera typer av applikationer som utvecklats för smarta TV-apparater, bland dem kan vi markera Netflix, YouTube, Spotify, bland annat. Nedan följer en lista över några av de vanligaste:

Netflix: Netflix är on-demand – videosystemet där du kan titta på filmer, dokumentärer och serier genom att komma åt den tillgängliga katalogen. Tjänsten betalas och kan nås av Smart TV, mobiltelefon eller dator.
YouTube: YouTube är den traditionella internetvideotjänsten som har blivit mycket populär de senaste åren. Nyheten är att det finns en applikation av det för TV och samma innehåll som du kommer åt på din dator eller mobil, Du kan komma åt på smarta TV-apparater.
Spotify: en annan mycket känd applikation är Spotify som är baserad på musiktjänsten och som har version även för TV. Så om du vill lyssna på dina favoritlåtar på din TV bara komma åt appen. Kom ihåg att den har en gratis version och en betald.
Globosat och nya filmer på Dreamfilms: en annan ganska vanlig applikation är Globo Play som gör innehållet i Globo TV tillgängligt för programmen och så att du kan se tidigare program. Om du är abonnent på någon betal-tv kan du installera Globosat för att få tillgång till globos betalda kanaler, som GNT, SporTV, Globosat Plus och andra.
Facebook Facebook Facebook Watch: Ja, Det finns också Facebook-programmet, men det syftar till att visa de videoklipp som finns tillgängliga på det sociala nätverket, via Klockalternativet. När du lägger upp en video på Facebook, sätter den i detta videosystem av deras, som fungerar på ett mycket liknande sätt som Youtube.
Browser: Det har också ett program som en webbläsare för dig att komma åt webbplatser, precis som det sker på din mobil eller dator. Jag gillar det inte, eftersom det är mycket svårt att göra detta med fjärrkontroll, förutom om du ansluter ett trådlöst tangentbord och en mus för att göra kontrollen. Dessutom är webbläsaren ganska dålig, åtminstone min TV är.
Andra appar: Det finns många andra appar som kan vara olika beroende på modell för varje TV. Bland de vanligaste markerar vi också Fox, BBC News, Kids, Telecine, Fox Sports, bland annat.

Internetanslutning

Som förklaras är en av huvuddragen i smarta TV-apparater det faktum att den kan ansluta till internet och detta kan göras på minst tre olika sätt, via Wi-Fi, kabel eller anslutningsenheter.

1. Wi-Fi

Smarts-modeller kan ansluta till ditt hems Wi-Fi på samma sätt som din mobiltelefon ansluter, så när den är ansluten söker den efter wi-fi-signalen och öppnar anslutningsalternativen på skärmen på ett mycket liknande sätt som vad som händer på din mobil när du vill ansluta till ett tillgängligt nätverk.

Åtminstone i mitt hem fungerade den här anslutningsmodellen inte så bra, kanske för att mitt internet inte är det bästa och också för att routern är lite borta från TV: n. Om routern är nära TV: n och anslutningen är bra, tror jag att det här är det mest rekommenderade alternativet för dig att göra anslutningen.

2. Kabel

När Wi-Fi inte är ett lönsamt alternativ är alternativet att dra en nätverkskabel från routern till TV: n.

Det var vad jag gjorde här hemma, eftersom Wi-Fi hade många problem, jag körde en nätverkskabel som kom ut ur routern och ansluter direkt på TV: n. Denna metod är vad företag brukar använda för att ansluta datorer till deras lokala nätverk och har otrolig stabilitet. I mitt fall har jag mycket arbete att passera kabeln, för strukturella problem, men om du ens har byggt ditt hus eller renoverat, tänk på det och lämna en kabel som skickas till alla punkter i TV: n.

3. Anslutningsanordningar

Detta är inte ett konventionellt sätt att ansluta din internet-TV, det används faktiskt när din TV inte är smart och du vill spela Internetinnehåll på den. Där använder du till exempel en enhet som ansluter TV: n och internet, vilket är fallet med Chromecast eller Android TV.

Det finns andra modeller också, men Chromecast har blivit ganska välkänd och vad det i princip gör är att överföra en video från din mobil som ska spelas på TV. Detta gör det inte nödvändigtvis en smart TV, men det lyckas efterlikna en medierad tillgång till internet. Android TV förbättrar detta lite, men i praktiken gör det samma sak, det vill säga det är en enhet som ansluter internet och överför videoklippen till uppspelning på TV: n. Liknande spelkonsoler, till exempel X-BOX, till exempel.