Corn Snake Reptil

En infödd art till sydöstra USA, gör Corn Snake ett underbart val för de nya till reptiler eller barn på grund av deras milda temperament och lätthet att ta hand om.

Finns i ett brett utbud av vackra morphs, många människor tycker om att äga en majs orm på grund av deras unika skinn och mönster. Relativt tunn arbetsföra, dessa ormar tenderar att växa till cirka 5 fot lång och lever i genomsnitt runt 15 år, med vissa lever så länge som 20.

Ändå trots sin storlek, vuxna majs ormar kan fungera bra i en 30 gallon tank, även om 40 gallon skulle vara att föredra. Native till nordöstra USA, den medelstora majs ormen kommer i en mängd olika vackra morphs.

Och när det gäller att skapa miljön? Tja, är majs ormen bara om en av de enklaste reptil att tillgodose när det gäller livsmiljö!

Unga majsormar

När du har en bra flyktsäker tank (jag rekommenderar en skärmad topp) behöver du verkligen bara substrat, en pålitlig värmekälla, en vattenrätt, en gömma och en del inredning.

Helst skulle du också leverera en källa till UV-ljus (till exempel med en vanlig gammal hushållslampa), men det är inte helt nödvändigt. Om din ORM får en stor naturlig källa till dagsljus, anser du dig själv i det klara.

Om inte, kanske du vill överväga att montera ett ljus ovanför buret, gör det verkligen underverk för deras hälsa.

Om du letar efter en reptil som är super lätt att ta hand om och kan lämnas att tenderar att själv för dagar i sträck, leta längre. Vuxna Majsormar behöver bara mata ungefär en gång i veckan, medan barn ska matas flera gånger.

Detta innebär att när din majs orm är fullvuxen, kan du enkelt gå ut ur staden på helgerna eller ens ta en längre semester utan att försumma din ORM.

Majs ORM Äta Mus

Det låga underhållet Corn Snake är ett bra husdjur att ha för dem som gillar att ta resor eller frekventa semester eftersom de bara behöver äta en gång i veckan.

Skulle du vara borta längre än en vecka, helt enkelt försöka övertala en familjemedlem eller vän att komma över och mata din orm en gång och rengör deras vatten. Det tar verkligen bara ca 5 minuter.

Naturligtvis kommer den svåraste aspekten om att ta hand om din orm medan du är borta på en längre semester helt enkelt att hitta någon som inte är rädd för ormar (eller döda gnagare)!

Nu när det gäller hälsofrågor är Majsormar utsatta för problem som infektioner i munnen och övre luftvägsinfektioner. Lyckligtvis kan nästan alla hälsoproblem undvikas genom att helt enkelt ge din ORM rätt livsmiljö.

Så med allt detta sagt, om du vill ha en låg underhålls reptil som inte kräver massor av daglig vård, är lätt att hantera, och kommer att förbli runt under en tid, är majs ormen definitivt för dig!